Haber

Haberler.com Türkiye ve dünya gündemi: Haberler.com editörleri 23 Şubat 2023 tarihli önemli haber ve haber başlıklarını sizler için derledi!

23 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE TÜRKİYE VE DÜNYA GÜNDEMİNİN EN YÜKSEK GÜNDEMİ!

Türkiye ve dünyadaki olay ve gelişmeleri anlık olarak okuyucularına aktaran Haberler.com haberleriyle siyaset, spor, magazin, kültür, sanat, dünya ve diğer tüm kategorilerdeki güncel haberlere ulaşabilirsiniz. İşte Türkiye ve dünya gündemindeki öne çıkan gelişmeler…

DEPREMİN BİLANÇOSU ARTIYOR! CAN KAYBI 43 BİNİ AŞTI, YIKILAN BİNA SAYISI ZOR

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 43 bin 556 oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaralıların tedavi altına alınırken yıkılan bina sayısını açıkladı. hastanelerde. Kurum, “4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binada inceleme yapıldı. 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 bina yıkıldı, derhal yıkılacak ve ağır hasarlı olacak.” söz konusu.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde ağır hasara neden oldu. Depremlerde yüzlerce bina yıkılırken, hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

6 ÜLKE BÜYÜKELÇİSİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İMZASIYLA MERKEZDE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla merkeze bazı büyükelçilerin atanmasına ve yeni büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre 6 büyükelçi merkeze alınırken, 7 ülkenin büyükelçisi değiştirildi.

Bazı büyükelçilerin merkezileştirilmesi ve yeni büyükelçilerin atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan atama kararlarına göre 7 ülkenin büyükelçisi değişti.

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINDA DEPREM ETKİSİ: YAKIN VADEDE EKONOMİK FAALİYETİ ETKİLEMESİ BEKLENİYOR

Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı ve politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 8,5’e çekti. Türkiye’yi sarsan felaketin ardından piyasalarda indirim beklentisini karşılayan PPK metninde deprem vurgusu yapıldı. Metinde, “Depremin yakın vadede ekonomik aktiviteyi etkilemesi beklenmekle birlikte, orta vadede Türkiye ekonomisinin performansı üzerinde kalıcı bir etkisinin olmayacağı öngörülmektedir.”

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugünkü toplantısında politika faizini 50 baz puan daha indirdi. Banka, politika faizini yüzde 8,5’e indirdi.

EFSANEVİ MAÇ SPORCUSU JOHN MOTSON 77 yaşında hayatını kaybetti

İngiltere’de “futbolun sesi” olarak bilinen maç spikeri John Motson, 77 yaşında hayatını kaybetti. BBC’nin efsanevi spikeri, 29’u FA Cup finali ve 10’u Dünya Kupası olmak üzere 2000’den fazla maçı haber yaptı. Motson, dünyanın milyon satan FIFA oyun serisinde de sesiyle yer aldı.

İngiliz futbolunun 50 yıldır sesi olan spiker John Motson, uykusunda hayatını kaybetti. BBC’nin efsane spikeri, FIFA oyun serisindeki sesiyle futbolseverlerin hafızalarına kazındı.

NEWS.COM HAKKINDA

Haberler.com ;Politika, ekonomi, spor, magazin, dünya, sağlık ve diğer tüm kategorilerde yeni, yeni haberler Haberleri sunmak ve internet kullanıcılarının haberlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla oluşturulmuş kapsamlı bir haber portalıdır. ajandada Son dakika Türkiye’den ve dünyadan gelişmelere, son dakika haberlerine Haberler.com’da ulaşabilirsiniz. Haberler.com’u Facebook, Twitter, Instagram ve diğer tüm sosyal medya platformlarından takip edebilirsiniz. Haberler.com uygulamasını IOS, Android ve Huawei telefon ve tabletlerinizden rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu